Att jobba som brevbärare

Som brevbärare på CityMail du arbeta både självständigt och i team. Att vara brevbärare är ett mycket aktivt och rörligt jobb. Din dag börjar med sortering och därefter utdelning av post med hjälp av cykel, moped eller bil. I ditt jobb ingår också administrativa uppgifter, t ex hantering av eftersändningar/avflyttade och att uppdatera av adressregister. Vi har även lokalkontor där brevbärarna enbart arbetar med utdelning av färdigsorterad post. Självklart är en viktig del av ditt arbete också att ge bra service åt våra kunder och mottagare, och på så sätt skapa en positiv bild av CityMail.

Vem söker vi?

Vi behöver dig som är självgående och framåt, men även kan samarbeta. Du gillar att röra på dig och tränar gärna en del på fritiden samt trivs med ett tempofyllt, ansvarsfullt och utmanande jobb. Att distribuera post är ett viktigt samhällsuppdrag, det är viktigt att vara noggrann för att säkerställa att posten når rätt mottagare i rätt tid. Som brevbärare behöver du också kunna uttrycka dig på svenska i tal och skrift för att hantera olika arbetsuppgifter. Du tycker som vi att människor med olika bakgrund och erfarenheter är viktigt för att verksamheten ska kunna utvecklas och hela tiden bli bättre!

Anställning, arbetstider och förmåner

De flesta börjar som behovsanställda, men möjligheterna till tillsvidareanställning är dock mycket goda för den som vill. Som behovsanställd bokas du in för att arbeta när vi har mycket att göra, eller när ordinarie personal är frånvarande. Arbetspasset startar vanligtvis någon gång mellan 07.00-08.00 och slutar mellan 15.30-16.30. Några av dina förmåner som brevbärare är friskvårdsbidrag, erbjudanden om diverse rabattavtal, skobidrag, trivselpeng m.m.

Våra orter

Vi finns på följande orter och hoppas du vill gör oss sällskap och bli en del av CityMail.

Stockholm
Innerstan
Norra förorterna
Södra förorterna
Västerort
Södertälje
Järna
Mälardalen/Bergslagen
Arboga
Enköping
Eskilstuna
Fagersta
Knivsta
Köping
Lindesberg
Nora
Norrtälje
Strängnäs
Sala
Uppsala
Västerås
Örebro
Östhammar
Gotland/Visby
Väst
Alingsås
Göteborg
Kungsbacka
Kungälv
Lerum
Mölndal
Partille
Varberg
Syd
Eslöv
Helsingborg
Höganäs
Hörby
Kävlinge
Landskrona
Lund
Malmö
Staffanstorp
Svedala
Trelleborg
Vellinge
Åstorp
Ängelholm