Varmt välkommen!

Du har anlänt till CityMails pulsåder under Almedalsveckan. Genom att skanna vår QR-kod har du inte bara hittat vägen hit – du har också öppnat dörren till möjligheter och samtal som kan forma framtiden. Vi på CityMail är här, engagerade och redo att möta dig.

Under veckan har du chansen att träffa våra kollegor Helen, Jonas, Viktor och vår VD Niklas. De är spända på att utbyta idéer, dela visioner och skapa nya vägar framåt tillsammans med dig. Ta del av vår närvaro, låt oss inspirera varandra och tillsammans göra Almedalsveckan oförglömlig!

Fotograf: Malin Ericsson/Region Gotland

Varför är vi här?

I en värld där postmarknaden ständigt förändras och konkurrensen är hårdare än någonsin, står CityMail starkt för en rättvis och jämlik spelplan. Vi är här under Almedalsveckan för att göra vår röst hörd för en konkurrens på schyssta villkor.

Visste du att det under året har lagts fram förslag om att ge marknadens dominerande aktör, Postnord, statsstöd? Stadsstödet föreslås uppgå till nästan 1 miljard kronor eller motsvarande lika mycket som portot i Sverige sänkts varje år tack vare en fri postmarknad. Ett sådant steg skulle kunna snedvrida konkurrensen ytterligare och sätta oss andra aktörer i en ännu svårare position. Vi är här för att diskutera dessa kritiska frågor och söka stöd för en marknad där alla kan blomstra – för en sund och hållbar framtid för posttjänster i Sverige.

Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland
Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Statsstöd till Postnord – en dålig idé tycker vi 

CityMail står för en postmarknad där rättvisa och schyssta villkor är en verklighet. Vi vill se en framtid där:

  • Statsstöd – Nej tack: Postnord behöver ingen gräddfil. De kan sänka sina kostnader och justera sina priser för att anpassa sin verksamhet, precis som vi andra.
  • Kärnuppdraget i Fokus: Vi tycker att Postnord ska hålla sig till sitt huvudsakliga samhällsuppdrag och se till att alla spelar på likvärdiga villkor.
  • Ingen plats för Monopol: Vi gillar variation och konkurrens. Statliga bolag ska inte kunna köpa upp andra bolag på marknaden som spelar en viktig roll och riskerar att sätta konkurrensen ur spel.
  • Flexibel Utdelning: Vi tror på att samhällsomfattande tjänster inte bara ska uppfylla dagens krav utan även vara rustade för morgondagens utmaningar. Därför står vi bakom att utdelning inom två dagar blir tre dagar i framtiden.
  • Brev är Brev: Om det väger upp till 2 kg och skickas hem till brevlådan så är det ett brev. Enkel matematik, eller hur?

CityMail är engagerade i att driva dessa punkter för en hållbar och rättvis framtid för Sveriges postmarknad, konkurrens på schyssta villkor är viktigt!

Läs vidare: Posttjänst för hela slanten
Konkurrensverkets remissvar:
Posttjänst för hela slanten

Träffa oss i Almedalen?

Vi träffar dig gärna och diskuterar våra kärnfrågor eller vill du anlita oss, tveka inte att kontakta oss